PoliceMail - Bűnmegelőzési hírlevél - 2015. február

2015. február

F E B R U Á R

 

Minőségfejlesztési díjat kapott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya

Harmadik alkalommal ismerte el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és dr. Shoji Shiba nemzetközi minőségszakértő által alapított IIASA-Shiba Alapítvány.

A díjátadón - amely egyben az elismerés megalapításának huszonötödik ünnepi ülése is volt - idén tizenhárom szervezet, csoport részesült a minőségfejlesztés területén elért eredmények elismeréseként IIASA-Shiba Díjban.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a „közigazgatás, közszolgálat területén végzett tevékenység” kiírásban nyújtotta be pályázatát csoport kategóriában, a társadalmi felelősségvállalás témakörében. Az elismeréssel a tizennyolc éves Tanyaprogram végrehajtását értékelték, a lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítése érdekében végzett tevékenységet és szakmai együttműködését. A díj elnyerése szakmai presztízst jelent a főkapitányságnak. A díjat dr. Shoji Shiba professzor és dr. Hatala József r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke adta át.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság első alkalommal 2004-ben, majd pedig a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség 2011-ben részesült az elismerésben, szervezet kategóriában.

Csongrád megye másik elismerésben részesült szervezete a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egyetemi Klinikai Központja volt, amely a szolgáltatási szférában az egészségügy területén kapta meg a díjat. Az eseményre a Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor 2015. január 28-án.

 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 2015-ös esztendőre is elkészítette bűnmegelőzési témájú naptárait

 

Az idei év fali kalendáriumát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az áldozatvédelem, a biztonságos internethasználat, valamint a vagyonbiztonság témakörében állította össze.

 A kiadványokkal a rendőrség már a február 22-i „Áldozatok Napjára” kívánja ráirányítani a figyelmet. Fontos a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása, hogy a legnagyobb óvatosság, odafigyelés ellenére bárki válhat áldozattá. Valamennyi veszélyhelyzetre, bajra képtelenség felkészülni, azonban fontos, hogy lehetőség szerint mindent megtegyünk, a sértetté, áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrség egyik kiemelt feladata a bűnözés okozta káros hatások csökkentése, és a bűncselekményeket elszenvedő személyek társadalmi, erkölcsi és anyagi sérelmeinek enyhítése.

Kifejezésre kell juttatnunk, hogy a társadalom, a közösség szolidáris az áldozatokkal, széleskörű szakmai összefogással segíti és támogatja a krízishelyzetbe kerülőket.

Mind a két kiadványon fel vannak tüntetve a legfontosabb segélyhívó telefonszámok, továbbá olyan elektronikus elérhetőségek, amelyek használatával hasznos információkhoz juthat a lakosság.

 

            EGÉSZ ÉVBEN AZ ÖNÖK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN!

 

Csongrád Megyei RFK Bűnmegelőzési Osztály

Rendőrségi segélyhívó: 107

Központi segélyhívó: 112

www.bulisbiztonsag.hu

TELEFONTANÚ: 06/80/555-111

                         barka@csongrad.police.hu


2015-02-09 11:07