Szennyvíztisztítót minden portára?

A Délmagyar cikke

Részlet a Délmagyar cikkéből

A teljes cikket itt olvashatja el

Nem tervez viszont szennyvízberuházást a megye legkisebb települése, Kövegy. Erre a falu méretei miatt nincs szükség: itt mindössze 438-an laknak. Galgóczkiné Krobák Mária polgármester elmondta, ha megépül a palotai tisztító, a kövegyi aknákból oda fogja vinni a szennyet a szippantós autó.

Nagyéren többször is nekifogtak, hogy megoldják a feladatot, de mindig kiderült: egy ekkora település nem képes megbirkózni vele. Lőrincz Tibor polgármester azt mondja, a tisztítómű működtetése is túl nagy teher lenne.

Nincs napirenden a szennyvíztisztítás ügye Ambrózfalván – hallottuk Mitykó Mátyás polgármestertől.

Csanádalbertin 8 éve vetődött föl, és mint Csjernyik Zoltán, a község első embere emlékeztetett, 6 település közösen készített pályázatot, de nem sikerült pénzt szerezni rá.
Pitvaros helyzete a legérdekesebb: Radó Tiborarról számolt be, hogy minden eshetőséget megvizsgáltak, a Csanádpalotához való társulást is, de a szomszéd város messzire van, és nem is arra lejt a terep, bajos lenne csövet vezetni. Ehelyett most egy olyan technológiára takarékoskodnak a falubeliek, amely minden vezetékes vízzel ellátott portára egy mini biológiai tisztítóberendezést telepít. A tisztított víz a kertbe, csövön szivárog el. A gond az, hogy magánterületen épülő közműre nem ad támogatást az Unió. Most azért próbál lobbizni az önkormányzat, hogy más úton-módon, de támogatást szerezzen az errefelé még szokatlan beruházásra. 


2011-01-12 15:34
Új hozzászólás

Hozzászólások Oldalanként