Diákjaink sikere Tótkomlóson

2010. április 22.

DIÁKJAINK SIKERE TÓTKOMLÓSON 
 
     2010. április 22-én iskolánkból 5 fő vett részt a tótkomlósi Jankó János Általános Iskola és Gimnázium által szervezett hagyományos angol vers- és prózamondó versenyen, ahová a mi gyerekeinken kívül Battonya, Orosháza, Nagyszénás  és Tótkomlós iskoláiból érkeztek  diákok Három korosztályban ( 5-6-osztály, 7-8.osztály és 9-12. osztály), és két kategóriában  (vers és próza) mérték össze  tudásukat a versenyzők.

       A majd négy órás rendezvényen hallhattunk mesét, novella részletet,  szomorú és vidám verseket, modern és klasszikus műveket. Nagyon szép, komoly felkészülést  mutató, szép kiejtéssel, hangsúlyozással  előadott produkciókban volt részünk .A zsűrinek nem volt könnyű dolga, főleg a versek kategóriában, ahol nagyon sokan indultak.

     A mi diákjaink - akik mindannyian tagjai az iskolánkban működő, az Oktatásért Közalapítvány pályázati támogatásával létrejött Tehetség-klubnak -, a következő eredményeket érték el:

5-6. osztály vers kategória - 
     Harcsás  Dorina  1. hely  ( Felkészítő tanár: Szüllőné Cződör Mária )

5-6. osztály  próza kategória-
      Harcsás Réka     2. hely   (Felkészítő  tanár: Hasznosi  Mária )
      Horváth Luca    4. hely    ( Felkészítő tanár: Szüllőné Cződör Mária )

7-8. osztály próza kategória-
      Szász Tünde    2. hely     ( Felkészítő tanár: Szüllőné Cződör Mária ) 

7-8. osztály  vers kategória-
      Herdinai Krisztina  4. hely  ( Felkészítő tanár: Szüllőné  Cződör Mária ) 

Gratulálunk a versenyzőknek, s további sok sikert és eredményes nyelvtanulást kívánunk nekik.  Jó lenne, ha megőriznétek  az irodalom szeretetét,  akár magyar, akár angol nyelven.
 
Szüllőné Cződör Mária
                        angol nyelv és irodalom szakos tanár 
 
 
 
 
 


2010-04-23 07:46