Sajtóközlemény "Esélyteremtés a gyermekekért - Közszolgáltatások fejlesztése a makói kistérségben"

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00023 számú, 499.018.346,- Ft támogatási összegű projekt célja a humán közszolgáltatások fejlesztése, a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az óvodás és iskolás gyermekek közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáférésének javítása iskolán kívüli programok megvalósításán keresztül.


 

Makó Város Önkormányzata konzorciumi partnereivel támogatást nyert „Esélyteremtés a gyermekekért – közszolgáltatások fejlesztése a Makói kistérségben” címmel. Az EFOP-3.9.2-16-2017-00023 számú, 499.018.346,- Ft támogatási összegű projekt célja a humán közszolgáltatások fejlesztése, a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az óvodás és iskolás gyermekek közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáférésének javítása iskolán kívüli programok megvalósításán keresztül.


A konzorciumot magában foglaló 9 településen – Makó, Pitvaros, Csanádalberti, Nagyér, Ambrózfalva, Kövegy, Csanádpalota, Nagylak, Királyhegyes – a következő 30 hónap során számtalan közösségi program, gyermekprogram kerül megvalósításra, a humán közszolgáltatásban dolgozók képzéseken vehetnek részt.
Megrendezésre kerülnek foglalkozások az óvoda-iskola közti átmenet megkönnyítésére, pályaválasztási programok segítik az iskolásokat a továbbtanulásban, tanulmányi kirándulásokon vehetnek részt a gyerekek. A projekt részeként támogatásra kerül a hátrányos helyzetű tanulók nyelvvizsga szerzése, illetve az általános és középiskolásokat 25 hónapon keresztül szakemberek segítik az életpálya-építésben.
A szülőket szülőklubok, baba-mama klubok segítik a nevelésben, valamint az idősebb korosztálynak is számos program kerül lebonyolításra.
Nagy hangsúlyt kap a projektben az öko-tudatosság: Föld napi akciók, Föld napi játszóházak, utazó planetárium, interaktív kiállítások színesítik a programokat.
A településeken 30 hónapon keresztül gyermekpszichológus, fejlesztőpedagógus, gyógytestnevelő, gyógypedagógus, jogász segítségét lehet díjmentesen igénybe venni.
A program tervezett fizikai befejezése 2020.06.30.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Kapcsolódó dokumentumok:


2018-02-27 11:33