TOP-4.1.1-15 - Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése. Pályázat azonosító száma: TOP-4.1.1-15-CS1-2016-00017. Pályázat címe: Egészségügyi komplexum kialakítása Pitvaros területén

Jóváhagyott támogatási összeg: 60.000.000,- Ft

Saját forrás összege: 0,- Ft

Támogatási szerződés kelte: 2017. június 15. 

TOP-4.1.1-15-CS1-2016-00017
Egészségügyi komplexum kialakítása Pitvaros területén

 

A kedvezményezett neve: Pitvaros Községi Önkormányzat

 

A projekt címe: Egészségügyi komplexum kialakítása Pitvaros területén

 

A szerződött támogatás összege: 60 000 000,-Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Pitvaros Község Önkormányzata egy egészségügyi komplexum építése mellett döntött, mivel a jelenlegi egészségügyi szolgáltatások külön épületekben vannak elhelyezve.
A Pitvaroson tervezett egészségügyi komplexumban az intézmény szolgáltatásai és korszerű infrastruktúrája, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozzák a település teljes lakossága számára. Az épületben található orvosi és fogorvosi rendelő a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedéséhez, a megelőzéshez, a korai felismeréshez, a korai fejlesztéshez, az egészséges fejlődéshez, az életminőség javításához és a munkaképesség mielőbbi visszaállításához, valamint az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködéshez, a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javításához járul hozzá.
A létrehozandó egészségügyi komplexum Pitvaros község belterületén, a Kossuth Lajos utca 48. szám alatt fog felépülni. Itt kap majd helyet egy épületben, a házi orvosi rendelő, valamint a fogorvosi rendelő is. A projekt átfogó célja, hogy az új orvosi rendelő révén javuljon Pitvaroson a jóminőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, fokozódjon az egészégügyi alapellátó-rendszer eredményessége és hatékonysága, valamint hogy erősödjenek a prevenciós funkciók.

 

A felhívás tevékenységei közül az alábbiak valósulnak meg:
1. Önállóan támogatható tevékenységek
A) Egészségügyi alapellátás infrastruktúra fejlesztése:
a) Közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelőnek, fogorvosi rendelőnek helyt adó új helyiség/épület építése. Kizárólag meglévő, működő praxisok fejlesztése valósul meg.
2. Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek
a) Eszközbeszerzés: a működési engedélyben és az OEP finanszírozási szerződésben foglalt tevékenységek végzéséhez szükséges minőségi definitív ellátás biztosításához elengedhetetlen műszer, gép, informatikai és egyéb eszköz beszerzése, mobil eszközök preferálása mellett.
f) A hatályos jogszabályoknak megfelelő, kötelezően (minimálisan) előírt számú parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely létesítése, valamint kerékpártároló és babakocsi tároló kialakítására kerül sor.
g) Udvarfelújítás, telekhatáron belüli terület-rendezés valósul meg.
k) Családbarát funkciók elhelyezését, kialakítását megvalósító fejlesztések

 

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):
2018. 10. 31

 

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-CS1-2016-00017


2017-09-05 15:37