TOP-3.2.1-15- Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése. Pályázat azonosító száma: TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00031. Pályázat címe: Napközi Otthonos Óvoda épületének energetikai felújítása

Jóváhagyott támogatási összeg: 48.998.645,- Ft

Saját forrás összege: 0,- Ft

Támogatási szerződés kelte: 2017. június 7.TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00031
Önkormányzati intézmények energetikai fejlesztése


A kedvezményezett neve: Pitvaros Községi Önkormányzat

 

A projekt címe: Önkormányzati intézmények energetikai fejlesztése

 

A szerződött támogatás összege: 48 998 645 ,-Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt során a Pitvaroson található, Pitvaros Térségi Petőfi Sándor Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda-Bölcsőde, Petőfi téri épületének energetikai felújítása fog megtörténni. Az épületen jelenleg is találhatóak napelemek, azonban az energetikai korszerűsítése fontos feladat. Jelenleg még nem megoldott a megfelelő külső homlokzati hőszigetelés, valamint a külső nyílászárók állapota sem megfelelő, ezek megoldása a projekt elsődleges feladatai közé tartoznak. Mindezek mellett a jelenlegi fűtési rendszer megújítása is megtörténik, mivel annak állapota igényli a korszerűsítést. A projekt részeként az eddig még megoldatlan akadálymentesítés is megvalósul.
A projekt során olyan, Felhívás szerinti intézkedések fognak megvalósulni, mint a 3.1.1 Önállóan támogatható tevekénységnek számító Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által: Homlokzati hőszigetelés és Homlokzati nyílászárók cseréjé. Megvalósul még a 3.1.2 Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek közül a Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése. Mindezek mellett a projekt tartalmazza még az Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységnek számító akadálymentesítést.
A fejlesztés által csökkenni fognak az épületek fenntartási költségei, ami megtakarításhoz vezet a településen. Emellett az épületekben dolgozó, odalátogató emberek komfortérzete is nőni fog a fejlesztésnek köszönhetően. A helyszíni felmérés során több energiahatékonysági intézkedés lett javasolva. Végül figyelembe véve a beruházási érték, megtérülés, hatékonyság tényezőket, az épület esetén a határoló szerkezetek szigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtés és melegvíz előállítás korszerűsítése került leginkább megindokolttá.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.10.31.

 

Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00031

 

 


2017-09-05 15:35