Művelődés, Kultúra, Szórakozás
Erdei Ferenc Közösségi Színtér
Cím: 6914 Pitvaros Kossuth Lajos 33-35.
Telefon: 06 62 292 032
Fax: 06 62 292 032

Erdei Ferenc Közösségi Színtér

Cím: 6914 Pitvaros Kossuth Lajos 33-35. 
Telefon: 06 62 292 032 
Fax: 06 62 292 032

Email: muvhaz@pitvaros.hu

Honlap: http://www.provita-pitvaros.hu/

Kapcsolattartó: Tószegi Gyula

 

A Könyvtár email címe: pitvaros@sk-szeged.hu

Támogató: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár-Szeged

 

Nyitva tartás

Hétfő: 8 - 18 óra
Kedd: 8 - 18 óra
Szerda: 8 - 18 óra
Csütörtök: 8 - 18 óra
Péntek: 8 - 18 óra
Szombat: 14 - 18 óra
Vasárnap: Zárva

A Közösségi Színtérben Teleház, Mozi, Sportlétesítmény és Könyvtár található.

A Művelődési ház főépületét 1987-ben adták át. A tornaterem és a hozzátartozó kiszolgáló részek több lépcsőben készültek 1994 és 1997 között. Az épülethez tartozik a később felépült Sportcsarnok és egy faház is. A Művelődési Házban egy klubhelység, könyvtár, teleház valamint a nagyterem áll rendelkezésre.

A nagyterem megfelelő helyiség különböző rendezvények megtartására. Állandó rendezvényeink között szerepel a Hagyományőrző Disznótoros Nap és a Falunap is. Az Általános Iskola, a Zeneiskola, az Óvoda is itt tartja jelentősebb rendezvényeit. Helyet kapnak a különböző társadalmi szervezetek zenés táncos vacsorái és itt tartjuk havi 2 alkalommal a filmvetítéseket is.

 Fenntartó: Provita Segítő Szolgálat 

 

Egyesületünk 1997 évben alakult meg. Meghatározott küldetésünk: Segíteni a lakossági szűrővizsgálatokat, a mentálhigiénés programokat. Kapcsolatok kiépítése a faluban működő szervezetekkel, valamint az önkormányzattal. A feladatát adományok gyűjtésével, valamint egyéb segítő tevékenységgel oldja meg. Különös gondot fordít a családokra, a nagycsaládosokra és az idősekre. Alapszabályunkhoz tartva magunkat a legfőbb célunk, hogy a helyi lakosok kikapcsolódási, és egészségük megőrzésének lehetőségeit biztosítva segítsük mindennapjaikat.

2008-óta eredményesen működtetjük az Erdei Ferenc Közösségi Színteret, amelyben helyet foglal a Könyvtár, a jelenleg is működő Mozi, a Pitvarosi Önkéntes Pont valamint a Teleház, amely már 1998 óta folyamatosan működik, különböző nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtva. Szerkesztjük és kiadjuk a három havonként megjelenő „Pitvaroson” című újságot. A Pitvarosi Falunapok mellett szerveztünk egészségnapokat, szűrővizsgálatokat, sport délutánokat, mozi és filmvetítéseket, bálakat, számítástechnikai tanfolyamokat, gyerekműsorokat. Jó kapcsolatot ápolunk a helyi Önkormányzattal, a Szlovák Kisebbségi Önkormányzattal és a Petőfi Sándor Általános Iskolával, melyekkel együttműködve rendszeresen szervezünk egyéb rendezvényeket is. Fontosnak tartjuk a falu önkéntes csoportjainak segítését. 

 


Erdei Ferenc Közösségi Színtér                                                                 

A Közösségi Színtérben Teleház, Mozi, Sportlétesítmény és Könyvtár található.

 

http://users.atw.hu/provita/index.htm

 

Művelődési ház: 1987-ben adták át a főépületet a tornaterem és a hozzátartozó kiszolgáló részek több lépcsőben készültek 1994 – 1997 között. A Művelődési Ház tárgyi feltételei elég jók. A főépületet 1987-ben adták át a külső és a belső részek is megfelelnek a mai kor igényeinek. Az épülethez tartozik a később felépült Sportcsarnok és egy faház is. A Művelődési Házban tulajdonképpen egy klubhelység, egy iroda, könyvtár, valamint a nagyterem áll rendelkezésre. A klubhelységben a Nyugdíjasklub, a Szlovák klub kapott helyet és itt tarthatók a különböző vásárok.

A nagyterem megfelelő helyiség különböző rendezvények megtartására. Az Általános Iskola, a Zeneiskola, az Óvoda is itt tartja jelentősebb rendezvényeit. Helyet kapnak a különböző társadalmi szervezetek zenés táncos vacsorái és itt tartjuk havi 2 alkalommal a filmvetítéseket is.

 

 

Fenntartó: Provita Segítő Szolgálat - Teleház 


 

 

 

 

Művelődési Ház:

 

 

 

 

 

Sportcsarnok: